Home » Stuur mij een bericht.

Reactie plaatsen

Reacties

Egbert van de Haar.
15 dagen geleden

Beste Albert Platvoet.
Misschien kun je vertellen over welke pagina het gaat. Dan kan ik gerichter gaan zoeken en aanvullen
Bij voorbaat mijn vriendelijke dank.
Groet Egbert.

Albert Platvoet
16 dagen geleden

ik vond deze vraag op jouw website: Wie kan meer vertellen over deze foto? Het werd ook wel Colditz genoemd. Of de marke Boddenkampsingel.
Antwoord: Ambachtsschool ingang Boddekampstraat!
Mvrgr
Albert

Miriam van de Haar
21 dagen geleden

Leuk die verhalen Pa. Ik zie het dan ok helemaal voor me.
Lieve groet van je dochter

Rolink
een maand geleden

Dag Egbert,
Mijn naam is Heinfried Rolink en woon in Duitsland.
MIJN VADER is geboren in Beuningen in 1914.
2 broers van mijn Opa Antonius (1876) woonden in Glane.
Johannes Rolink (1869) Had een Kruidenierswinkel in Glane.
ZIJN broer was Johannes Henricus Rolink (1872)
Heb je oude Fotos en verhalen overde familie Rolink in Glane?
GROETEN Heinfried Rolink

Egbert van de Haar.
een maand geleden

BesteGerard Volmer.
U kunt gewoon downloaden hoor.

Gerard Volmer
een maand geleden

Ik zou graag een afspraak met u willen maken om de mogelijkheid te bezien of ik gebruik mag maken van zaken die op uw website staan.

Fred Manders
2 maanden geleden

Dag Egbert,
De verhalen van het slachten van een "thuisvarken" weet ik ook. Wij woonden aan de Dorpsstraat 19 in Drumpt en Pa mestte een varken "vet" zoals dat toen heette. En dat beest moest uiteraard dan ook geslacht worden. Welnu, de slager die dat bij ons (en anderen) meestal ging doen was v Breda uit Zoelen.
En voor ons had hij wellicht al wel enkele klanten gehad, en dat ging meestal gepaard met een borreltje. Als dan het beest(varken) geschoten moet worden was het vizier niet al te zuiver, meerdere malen schieten soms en werkelijk een slachtpartij. Maar de aanhouder wint, en het beest ging aan de ladder, en de slager was aan het eind van de dag ook ladder (zat) maar we hadden weer voorraad.

groet Fred

Wilco Van Etten
2 maanden geleden

Goedemorgen ik heb Julie gezin mogen ontmoeten in Veenendaal vorige week bij wevangelisatie.ik zou nog even reageren doe ieder de groeten daar en een leuke pagina interesant
God zegen en nog bedankt voor de hemaworst mvg Wilco.

Fred Manders
2 maanden geleden

Bij Foto Dorpsstraat, links de 4 kleine huisjes (met schuin kapje nog) later plat dak waar de families, van links naar rechts, v toorn, kranenburg, snikkers en manders woonden.
Daarna links, woonde fam v Zetten, en daarna links de fam Thijssen.
Rechts nog te zien de boerderij van de fam. Schoots. (tevens huisbaas van de 4 kleine huisjes er tegenover.

Bij foto Mientje v Alfen, vader van Alfen was ook timmerman en "kistte overledenen" als hij iemand moest kisten die hij wat minder mocht dan gaf hij aan dat hij de kist zo zou dichtspijkeren dat deze er nooit meer uit zou komen. (is ook nooit gebeurt)

Tante Loes, (v Ommeren) voor mij (ons) denk ik 1 van de meest indrukwekkendste mensen uit mijn jeugd, (was volgens mij fam van de fam Wonink in de dorpsstraat in Drumpt, vader Wonink werkte er volgens mij in de boekhouding) Ze bracht ons Drumptenaren vaak naar school in Kerk-Avezaath als het slecht weer was. Er zaten veel drumptenaren in kerk Avezaat op school. Ook Roel de Kruijf (toen aan het Zoelenschepad/Groenendijk) onderhield deze route van brengen en halen. Ze hebben het vast samen afgesproken.

Bakker Cees van Ooijen wie kent hem niet, heb er zelf gewerkt, brood uitventen, brood snijden, ovens laden en uitladen, s avonds /zaterdags en als je vrij was, voor 2,5 gulden per keer, wat een bedragen.

De melkboer v Rijn had enige concurrentie van 2 gebroeders uit kapel avezaath (ben de naam kwijt)

Het winkeltje van Wim Bergakker aan de sportparklaan was van hemzelf en de inkooporganisatie Centra.

Het postkantoortje in dorpsstraat 5 was van de fam Vink, ze bleef bij alle telefoongesprekken er bij zitten want de klikken moesten geteld worden, en ze wist gelijk ook een hoop wat er werd gezegd.

De moespot, wat hebben we daar veel gepionierd, kersen geplukt bij Driekus de Waal en Jan v Zetten want die hadden daar de boomgaarden of deze gepacht. Verderop had je de fam v Wijk, deze hadden ook fruit aan het hout zoals aangegeven en een soort van verborgen café (niet illegaal maar je moest het weten)

De Elzenpasch, dat was voor de meeste(jonge drumptenaren toen) een soort van survival/ ontdekkingsgebied. Er op uit , door de sloten over water enz, schaatsen in de winter ijsbanen maken en vooral veel strijd met het "half onsenbuurtje" (oranjebuurt) zoals wij het noemden. (koude kak) Slager een half onsje doe maar door de brievenbus.

De Hulster Hoeve, is ook bewoond door de fam van der Zalm. Dries was een markante persoonlijkheid en hij had een soort van spraakgebrek, de mensen begrepen hem vaak niet. Was een paarden man.
Zoon Nico was ook een paardenman en heeft later een pand op de rijsakkerweg bewoond. Heb hem eens een keer aangereden bij de Hamsebrug in kerk avezaath, hij had daar paarden staan.

Ben momenteel ook actief als (burgerlid) monumentencommissie gem Tiel en de geschiedenis van Tiel en Wadenoijen heeft altijd al interesse gehad maar verbazend wat je er nu nog van weet.

Trix Manders-Janssen
2 maanden geleden

Ik ben geboren in Drumpt op de boerderij "Maria Hoeve" voorheen bekend onder de naam RUIMZICHT. De boerderij stond links voor de tunnel naar Zoelen toe.
De boerderij is eind jaren zeventig door de gemeente gekocht en afgebroken. Ik kan jammer genoeg niets vinden over deze boerderij. Heb zelf nog een pentekening van de boerderij en de houten bordjes Maria Hoeve die zich voor op het huis bevonden. Ik denk dat deze boerderij ook een plaatsje verdiend van Oud - Drumpt.