Home » Stuur mij een bericht.

Reactie plaatsen

Reacties

Fred Manders
een dag geleden

Bij Foto Dorpsstraat, links de 4 kleine huisjes (met schuin kapje nog) later plat dak waar de families, van links naar rechts, v toorn, kranenburg, snikkers en manders woonden.
Daarna links, woonde fam v Zetten, en daarna links de fam Thijssen.
Rechts nog te zien de boerderij van de fam. Schoots. (tevens huisbaas van de 4 kleine huisjes er tegenover.

Bij foto Mientje v Alfen, vader van Alfen was ook timmerman en "kistte overledenen" als hij iemand moest kisten die hij wat minder mocht dan gaf hij aan dat hij de kist zo zou dichtspijkeren dat deze er nooit meer uit zou komen. (is ook nooit gebeurt)

Tante Loes, (v Ommeren) voor mij (ons) denk ik 1 van de meest indrukwekkendste mensen uit mijn jeugd, (was volgens mij fam van de fam Wonink in de dorpsstraat in Drumpt, vader Wonink werkte er volgens mij in de boekhouding) Ze bracht ons Drumptenaren vaak naar school in Kerk-Avezaath als het slecht weer was. Er zaten veel drumptenaren in kerk Avezaat op school. Ook Roel de Kruijf (toen aan het Zoelenschepad/Groenendijk) onderhield deze route van brengen en halen. Ze hebben het vast samen afgesproken.

Bakker Cees van Ooijen wie kent hem niet, heb er zelf gewerkt, brood uitventen, brood snijden, ovens laden en uitladen, s avonds /zaterdags en als je vrij was, voor 2,5 gulden per keer, wat een bedragen.

De melkboer v Rijn had enige concurrentie van 2 gebroeders uit kapel avezaath (ben de naam kwijt)

Het winkeltje van Wim Bergakker aan de sportparklaan was van hemzelf en de inkooporganisatie Centra.

Het postkantoortje in dorpsstraat 5 was van de fam Vink, ze bleef bij alle telefoongesprekken er bij zitten want de klikken moesten geteld worden, en ze wist gelijk ook een hoop wat er werd gezegd.

De moespot, wat hebben we daar veel gepionierd, kersen geplukt bij Driekus de Waal en Jan v Zetten want die hadden daar de boomgaarden of deze gepacht. Verderop had je de fam v Wijk, deze hadden ook fruit aan het hout zoals aangegeven en een soort van verborgen café (niet illegaal maar je moest het weten)

De Elzenpasch, dat was voor de meeste(jonge drumptenaren toen) een soort van survival/ ontdekkingsgebied. Er op uit , door de sloten over water enz, schaatsen in de winter ijsbanen maken en vooral veel strijd met het "half onsenbuurtje" (oranjebuurt) zoals wij het noemden. (koude kak) Slager een half onsje doe maar door de brievenbus.

De Hulster Hoeve, is ook bewoond door de fam van der Zalm. Dries was een markante persoonlijkheid en hij had een soort van spraakgebrek, de mensen begrepen hem vaak niet. Was een paarden man.
Zoon Nico was ook een paardenman en heeft later een pand op de rijsakkerweg bewoond. Heb hem eens een keer aangereden bij de Hamsebrug in kerk avezaath, hij had daar paarden staan.

Ben momenteel ook actief als (burgerlid) monumentencommissie gem Tiel en de geschiedenis van Tiel en Wadenoijen heeft altijd al interesse gehad maar verbazend wat je er nu nog van weet.

Trix Manders-Janssen
een dag geleden

Ik ben geboren in Drumpt op de boerderij "Maria Hoeve" voorheen bekend onder de naam RUIMZICHT. De boerderij stond links voor de tunnel naar Zoelen toe.
De boerderij is eind jaren zeventig door de gemeente gekocht en afgebroken. Ik kan jammer genoeg niets vinden over deze boerderij. Heb zelf nog een pentekening van de boerderij en de houten bordjes Maria Hoeve die zich voor op het huis bevonden. Ik denk dat deze boerderij ook een plaatsje verdiend van Oud - Drumpt.

Egbert van de Haar.
4 dagen geleden

Geachte H. Polling.
Ik ben bij omroep Gelderland wel bekend. Bovendien ben ik geen Gelderse van geboorte. Ik kan u echt geen nieuws vertellen.
Groet Egbert.

H Polling
5 dagen geleden

Hallo, ik werk voor Omroep Gelderland en ik doe research voor een tv-programma over de tweede wereldoorlog. Mag ik u eens bellen? Wilt u uw telefoonnummer mailen naar hmpolling@gld.nl dan bel ik u.

Klaas de graag
9 dagen geleden

Schitterende foto’s

Egbert van de Haar.
15 dagen geleden

Beste J.A. van der Woude.
Ik ken niet het thee potje Tan pur Tiel Holland met de letters G&
Het beste kunt u advies vragen bij het :
https://regionaalarchiefrivierenland.nl/home
Met vriendelijke groet . Egbert.

Egbert van de Haar.
15 dagen geleden

Beste Robert.
Ik was in 1962 al vertrokken uit de Schipholtstraat. Het inhangen in een boom kan duiden op Halloween. Zelf heb ik echt niets met holoween.
Ik heb wel eens van de twee achtenemen gehoord. Maar persoonlijk ken ik ze niet.

Groet Egbert.

Robert Meyer
15 dagen geleden

Hallo, heeft u gewoond aan de Schipholtstraat in Glanerbrug? Ik woonde destijds in Enschede maar ging met mijn moeder wel naae een vriendin in Glanerbrug. Ik meen Dunhoft of van Aagten. Destijds (1962 ongeveer) werd er thuis nog "ingehangen " in een boom. komt u dit bekend voor?
mvg Robert Meyer

JA.van der Woude
18 dagen geleden

Heb een vraag heb een thee potje Tan pur Tiel Holland met de letters G&K kunt u mij verder helpen

Frits ter Weele
een maand geleden

Op de foto uit 1972 van Cor Jaring gedateerd van 22-06-1972 ,
Ik denk dat deze foto genomen is van de stad komende het kruispunt links de Esstraat en rechts Gronausevoetpad in ik dacht dat in dat pand er tussen vroeger een slagerij zat