Reactie plaatsen

Reacties

Arjan Zwart
6 dagen geleden

Wat een leuke website. Heerlijk om zoiets nog te bekijken. Als docent biologie valt hier veel van te genieten. Maar ook als het gaat om die kleine zelfstandige Vrijgemaakte kerken waaronder die van Tiel. Omdat mijn vader Jaap Zwart een koortje had in de kerk van Tiel, ken ik nog veel namen die ik hier en daar nog wel eens tegenkom. Wil de Mooij en haar kinderen, de familie Van Harten en de familie Van Ewijk.
De meesten zullen inmiddels overleden zijn. Zijn er nog foto's van dit koortje?

Jos van der Deure
22 dagen geleden

Ik ben bezig om een reünie voor te bereiden voor onze klas op de lagere school: 1e school met de bijbel, Tegelerweg Enschede.
We hebben veel beeld materiaal.
Hebben jullie belangstelling?

Anneke van der Stoel
2 maanden geleden

De Vrije Ker is opgericht in 1945.
Verscheen dus niet in de oorlogsjaren.

Brigitte Niehoff
2 maanden geleden

Ik ben op zoek naar oude foto’s/ schilderij van Abraham Ledeboer 1842-1897 en zijn vrouw Auguste Ledeboer-Hartung 1856-1949 of hun zoon Abraham Ledeboer die in 1944 omgekomen is in een jode kamp. Of van villa ‘t wageler in het tegenwoordige ledeboerpark. Daar wonen wij nu namelijk in en wil een stukje nostalgie terugbrengen hier in huis.

Henk Kippers
7 maanden geleden

Ik ben op zoek naar sini, sinie, sin boers of de boer, kunt u mij verder helpen?

Frans Rouwhorst
9 maanden geleden

Heeft iemand nog goede fotobestanden van Hotel Telkamp in Tiel? Daar ben ik namelijk geboren

Frans Rouwhorst
9 maanden geleden

Hallo,
Mijn ouders zijn op 19 september 1959 getrouwd en er zijn foto s gemaakt door Campagne. Weet iemand waar Campagne zijn archief heeft gelaten? Ik wil graag de door gemaakt foto's van Campagne kopen.
mvg Frans Rouwhorst

Danielle van Egmond
10 maanden geleden

Wat een leuke site om te lezen. Mijn opa was dominee I de Wolff. Via mijn moeder hoor ik vele verhalen hoe het vroeger was in de pastorie en de kerk. Ik hoor ook vele verhalen over andere dominees die bij mijn grootouders op bezoek kwamen. Zo ook over dominee Zemel. In het stukje over ds Zemel staat geschreven dat hij is overleden in 1975 en is begraven in Nieuwveen gemeente Nieuwkoop. Deze informatie klopt niet. Ik woon in Nieuwveen en ben samen met mijn moeder en zusje naar het graf gegaan, aangezien het ons onwaarschijnlijk leek dat ds Zemel daar zou liggen. Er ligt inderdaad een Dirk Zemel. En hij is overleden in 1975. Wij denken dat het wel familie is maar niet ds Zemel. Mijn opa is in 1976 overleden, toen leefde ds Zemel nog. Na wat speurwerk blijkt dat ds Zemel is overleden op 19-04-1986 op 76 jarige leeftijd en ligt begraven in Monster op begraafplaats Molenlande. (https://www.genealogieonline.nl/stamboom-cg-de-koning/I7411.php)

Anita de Boer
11 maanden geleden

Mijn vader, Ate de Boer, was politieagent in Glanerbrug. Hij en mijn moeder besloten ergens 1942 dat het voor hen en hun gezin, beter was dat mijn vader bij de politie ging. Ik ben geboren in 1958 en probeer hun leven te reconstrueren. Ik weet dat mijn vader 2 tal hachelijke situaties heeft meegemaakt, afgetekend om gefusilleerde te worden maar voor de rest werd er veel, voor ons kinderen, gezwegen. Mijn diepste vraag is wat heeft hen bewogen om in oorlogstijd deze beslissing te nemen en hoe was het in oorlogstijd om politieman in Glanerbrug te zijn. Volgens mij was zijn leidinggevende dhr Nijenhuis…

Ronnie Reichart
een jaar geleden

beste,

ik weet of ik al eerder heb gereageerd. Mijn opa kwam uit Glanerbrug, hij woonde in de Bentstraat. en was volgens mij lid van het bestuur van de Jeugddrumband van Glanerbrug. Ook had hij een paard dat corrie heette. Hij bracht met zijn paard en wagen kolen rond, haalde schillen op en hielp soms met het brengen van overledenen naar de begraafplaats Dodenzorg (volgens de verhalen die mij zijn verteld). Komt de naam Reichart u bekend voor, als inwoner van Glanerbrug. ik heb het dan over de periode 1932 - 1964