Home » Stuur mij een bericht.

Reactie plaatsen

Reacties

Herman van der Horst
2 maanden geleden

Beste Bert, ik ben 3 jaar ouder dan jij en heb ook een militaire opleiding doorlopen in Ede in de Frisokazerne met beruchte appelplaats en kazernecommandant De Greter.
We hadden vroeger zomerhuis in Buurse aan de beek, zodat ik daar veel voetstappen heb liggen ook in de hongerwinter en ik ben erg onder de indruk van de verhalen over de natuur in Buurse en Haaksbergen, waar ik vaak nog wandel en fiets.
Met beste groeten,
Herman van der Horst

Robin Broekhuis
2 maanden geleden

Ik woon in d beekhoek en kwam al kijkende op de kaart dat er vlak over de grens het erve Grosse Glanermann lag,
Je kunt er lang over debatteren, maar inde buurt licht de glanerbeek, het dorp Glane en ook restanten van een klooster.
Een logische verklaring voor de naam zou ook kunnen zijn, er woonde een familie die veel grond in bezit had(een erve) met meerdere boerderijen, en deze familie heette Glanermann.
Op hun gebied stroomde een beek(de glanerbeek)en in d buurt kwam een buurtschap (Glane) en over de beek werd een brug gebouwd richting Nederland (glanerbrug)

D. Langkamp
3 maanden geleden

Ik heb al eerder een Verzoek om correctie gedaan, dan nu het verzoek om de namen van mijn oma en mijn overgrootvader en moeder te verwijderen. Als er geen duidelijke berichtgeving is, jaar van overlijden en waar oma opgroeide. Haal ze dan weg. Er is geen toestemming voor gegeven!

Bouwman
3 maanden geleden

Hallo, graag vraag ik u of ik enkele foto's mag gebruiken van het Buurserzand. Alvast dank voor uw reactie!

P Verbree
3 maanden geleden

Hallo, kende U de familie Kampinga (Geert en Klaaske) of Harm de Boer, ik ben een dochter van een van de kinderen en zou u graag iets vragen.

Noah Koldenhof
5 maanden geleden

Zijn er foto's beschikbaar van de binnenkant van de oude tinfabriek Jeka in Tiel?

Groet,
Noah

Herman Heitbrink
6 maanden geleden

Uw vraag naar bewoners uit de Pannekoekweg, in mijn jongensjaren woonde daar in het eerste huis links komende van de Rijksweg mijn neef Herman Bosing bouwvakker van beroep. Na een motorongeluk is hij daar begonnen met een motor-reparatiebedrijf. Na de sloopplannen is hij verhuist naar de Dr. Stamstr. en had daar een volwaardig garagebedrijf met tankstation...
Met vriendelijke groet H A Heitbrink

Bert Tenthof
6 maanden geleden

Ik kwam in een geboorte acte van 1862 tegen dat iemand was geboren op het Tielsch Terretoir.
Dit zeg mij niets, was dit een ziekenhuis?

Beta Berkhoff
6 maanden geleden

Ik heb nog een aantal namen als aanvulling op foto 9 van de Groen van Prinstererschool Glanerbrug. Klas van Juf Schoonewille uit 1961 volgens mij Weet niet helemaal 100% zeker of alle namen kloppen (is al even gelden!!) maar denk het wel.

Bovenste rij: Geert Kalsbeek, Albert Schuite, Alie Holt (niet zeker), Marian van de Berg, Trijntje Hamer.
Middelste rij: Anneke Luyendijk, Jetje Otter(nicht van Rienk en Gerda), Rienk Otter(neef van Jetje en Gerda), ?, Tjitske Hamer (tweelingzusje van Trijntje).
Onderste: ?, Poppe Hooysma, Bartje Hooysma (neef van Poppe), ?, Truusje Kuiper, Gerda Otter ( nicht van Jetje en Rienk).

Ik weet nog 2 namen uit die klas, maar herken ze niet op de foto: Ane Anema en Pietje Klinge. De laatste naam kom ik niet op.
Ik zelf sta niet op de foto, omdat ik toen een half jaar ziek thuis lag.

Hopelijk heeft u iets aan deze aanvulling,

met vriendelijk groet
Beta Berkhoff.

roy
7 maanden geleden

De luchtfoto is van 1960. de huizen van de dirk hartogstraat zijn deels klaar en deels nog niet gebouwd.